google-site-verification=r2WOf2yCWiEmv9AcJwoNMlBSVWRM5wLBOSxI04b0JoU Mengapa Zalimi Isteri | Portal Informasi

Portal Informasi

Blog Peribadi dan Informasi Rakyat Malaysia

Hosting Percuma

Wajib Baca

Arkib Blog

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Discussion

Pages

Contact Form

Name

Email *

Message *

Pages

Youtube Portal

Loading...
Powered by Blogger.

Jom Follow

Catatan Popular

Mengapa Zalimi Isteri

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Pada entri kali ini saya ingin berkongsi salah satu buku yang telah saya baca.Ulasan sudah saya buat.Saya cuba sedaya upaya mendekatkan mesej buku ini kepada pembaca blog.

Sekian.Terima kasih.Judul: Mengapa Zalimi Isteri
Penulis:Dr Najah Binti Ahmad Zhihar
Penterjemah:Arif Munandar
Ketebalan :216
Penerbit:SynergyMedia
Harga :RM21.50

Ulasan Buku

Buku ini dalam kategori siri dosa manusia.Dipaparkan menggunakan bahasa yang mudah,padat dan tepat.Tambahan pula ia adalah buku terjemahan dari bahasa Arab.

Sudut pandangan si penulis banyak berkisar kepada dunia Asia Timur.Namun masih relevan untuk diadaptasi ke dunia masyarakat Malaysia khususnya dan Islam amnya.Malah jauh lebih baik dari ilmu kekeluargaan yang kita kutip dari dunia barat yang berpaksikan keduniaan semata-mata.

Oleh kerana penulis adalah orang Islam sudah menjadi satu kewajipan buku ini dititipkan dengan banyak ayat-ayat Al Quran dan petikan Al Hadis.Ternyata bahagian ini menjadi perbezaan ketara berbanding buku yang ditulis oleh orang bukan beriman.Ilmu sebaik manapun jika tidak bertujuan mendekatkan diri kepada Allah SWT dan kecintaan kepada Rasullulah SAW sudah hilang roh keberkatannya.


Anda baru saja membaca artikel yang berkategori ulasan buku dengan judul Mengapa Zalimi Isteri . Anda boleh bookmark halaman ini dengan URL http://ingathanafi.blogspot.com/2013/01/mengapa-zalimi-isteri.html . Terima kasih!
Ditulis oleh: Blogger Hanafi - Thursday, 31 January 2013

6 komentar untuk " Mengapa Zalimi Isteri "