google-site-verification=r2WOf2yCWiEmv9AcJwoNMlBSVWRM5wLBOSxI04b0JoU Bestnya! Teknik Pintas Untuk ‘Submit Site’ | Portal Informasi

Portal Informasi

Blog Peribadi dan Informasi Rakyat Malaysia

Hosting Percuma

Wajib Baca

Arkib Blog

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Discussion

Pages

Contact Form

Name

Email *

Message *

Pages

Youtube Portal

Loading...
Powered by Blogger.

Jom Follow

Catatan Popular

Bestnya! Teknik Pintas Untuk ‘Submit Site’Dalam dunia maya ini ada berjuta-juta website dan blog.Ada yang baru,lama,aktif dan tidak aktif.Sudah tentu enjin pencari Google dan Yahoo tidak dapat mengenali website atau blog yang anda miliki.Enjin pencari ini hanya dapat mengenalpasti website atau blog yang  telah dihantar site kepada mereka. Izinkan teman hanya menggunakan blog.Untuk makluman proses tersebut sama juga dengan website.

Banyak kelebihan jika blog kita dapat dikenali oleh enjin pencari.Ia memudahkan teman mencari menggunakan kata kunci sahaja.Sebagai contoh teman menaip tehramuan.Maka blog ini akan terpancul atas sekali dalam hasil pencarian Google maupun Yahoo.Teman dapat juga menggunakan enjin pencari ASK.com dan BING.com.

Selain itu tentu SEO mudah naik dan terus naik.Apabila sudah naik,ranking Alexa akan naik juga.Dulu masa mula-mula blog teman dibina tentulah ranking Alexa dalam kedudukan berjuta.Setelah lama bertapak dan site blog sudah dihantar ke enjin pencari maka rangking akan berada lingkungan ratusan ribu sebelum bergerak ke ribu atau ratus.Namun bergantung dengan  anda mengurus blog masing-masing.

Di bawah ini  teman sediakan ruangan untuk anda submit site secara percuma.Anda boleh lakukan bila-bila masa yang sesuai.


*Sumber grafik: http://images.search.yahoo.com*

Anda baru saja membaca artikel yang berkategori dunia blog dengan judul Bestnya! Teknik Pintas Untuk ‘Submit Site’ . Anda boleh bookmark halaman ini dengan URL http://ingathanafi.blogspot.com/2013/02/bestnya-teknik-pintas-untuk-submit-site.html . Terima kasih!
Ditulis oleh: Blogger Hanafi - Tuesday, 12 February 2013

10 komentar untuk " Bestnya! Teknik Pintas Untuk ‘Submit Site’ "