google-site-verification=r2WOf2yCWiEmv9AcJwoNMlBSVWRM5wLBOSxI04b0JoU Panduan Mengoptimum Tweeter | Portal Informasi

Portal Informasi

Blog Peribadi dan Informasi Rakyat Malaysia

Hosting Percuma

Wajib Baca

Arkib Blog

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Discussion

Pages

Contact Form

Name

Email *

Message *

Pages

Youtube Portal

Loading...
Powered by Blogger.

Jom Follow

Catatan Popular

Panduan Mengoptimum Tweeter

tweeter

*11/2/13*

Tweeter adalah fenomena baru di dunia amnya dan di Malaysia khususnya.Sungguhpun populariti Facebook jauh ke hadapan.Usah dipandang enteng kehebatan Tweeter.

 

Tweeter ialah satu aplikasi yang dikenali sebagai micro blog.Blog yang kecil mempunyai kebatasan perkataan yang  boleh diterbitkan  cuma 144 perkataan termasuk ruang kosong dan titik.Fungsi menghantar dan perkongsian gambar hampir sama dengan Facebook.

 

Bagi mereka yang belum mahir tetapi berminat dengan Tweeter boleh membaca buku ini sebagai panduan.Buku ini ditulis oleh Dirgayuza Setiawan.Seorang penulis Indonesia yang luas pengetahuan dan berpengalaman dalam dunia Internet.Beliau boleh difollow dengan @dirgayuza.

 

Saya faham dewasa ini tidak ramai yang gemar membaca buku tebal-tebal.Buku ini cuma mempunyai 170 mukasurat.Tidak sampai sehari boleh khatam.Lepas itu boleh dirujuk berulang-ulang mengikut keperluan pembaca sendiri.

 

Harga tidak terlalul mahal.Pelaburan untuk RM15.90 memang berbaloi.Mana mungkin kita boleh rugi kerana membeli buku yang penuh dengan ilmu.

 

Kalau ada yang berminat dengan buku ini boleh menghubungi penerbit di sini.Mereka yang rajin boleh mengunjungi toko atau kedai buku yang tersohor.

 

Sebelum anda membuat keputusan untuk membeli saya cuba untuk mengutarakan beberapa panduan yang amat berguna.Antaranya cara membuat akaun Tweeter dari mula sampailah siap.Teknik mencantikkan latar belakang dan banyak lagi info penting.

 

DI dalam banyak banyak panduan yang disediakan saya suka teknik untuk menjadual masa tweet secara automatik.Caranya buka link ini .Segala-gala akan terjawab bila anda sudah berada di link tersebut.Cubalah anda akan tahu keseronokannya.

Anda baru saja membaca artikel yang berkategori ulasan buku dengan judul Panduan Mengoptimum Tweeter . Anda boleh bookmark halaman ini dengan URL http://ingathanafi.blogspot.com/2013/02/panduan-mengoptimum-tweeter.html . Terima kasih!
Ditulis oleh: Blogger Hanafi - Monday, 11 February 2013

12 komentar untuk " Panduan Mengoptimum Tweeter "