google-site-verification=r2WOf2yCWiEmv9AcJwoNMlBSVWRM5wLBOSxI04b0JoU Teknik Gempak : Tulis Entri Blog Secara Offline | Portal Informasi

Portal Informasi

Blog Peribadi dan Informasi Rakyat Malaysia

Hosting Percuma

Wajib Baca

Arkib Blog

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Discussion

Pages

Contact Form

Name

Email *

Message *

Pages

Youtube Portal

Loading...
Powered by Blogger.

Jom Follow

Catatan Popular

Teknik Gempak : Tulis Entri Blog Secara Offline

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Saya ingin berkongsi cara saya tulis entri blog.Mungkin cara orang lain lebih baik.Jadikan cara ini sebagai pilihan jika tiada akses internet.Line yang bermasalah atau malas nak online.

Jika sebelum ini saya guna ms word sahaja.Kadang-kadang guna notepad.Semua aplikasi ini ada baik dan buruk.Notepad tiada banyak pilihan untuk mencantikkan artikel.MS word atau MS Word pad pula tiada aplikasi untuk terbitkan blog.

Jadi bagi yang belum tahu tu cubalah aplikasi Window Live Writer.Aplikasi ini ada dalam Window 7.Window yang ke bawah saya tak pasti pula.Kita boleh cari dalam bahagian All Program.Susah susah taip sahaja kat ruang search program and files.

Banyak kelebihan menggunakan aplikasi ini.Antaranya kita dapat buat draft berdasarkan theme blog yang kita punya.Amat menjimat masa kerana  kita boleh terbitkan entri dari Window Live Writer terus online.Namun pastikan kita ada sambungan ke internet dulu.Risau kalau ada yang silap faham.

Dalam Window Live Writer juga kita boleh buat hyperlink,masukkan gambar dan video sekali.Apa-apa pun aplikasi ini sama seperti kebanyakan fungsi Window yang lain.Tauke yang sama katakan.

Saya rasa bagi yang belum pernah cuba silakan berbuat demikian.Mudah dan senang.Buat dulu baru tahu.Kepada mereka yang lebih advance silakan kongsi kepada kami yang baru belajar buat blog.

Sekian sembang santai kita kali ini.Jumpa lagi. Kita kongsi dan kita sebarkan kebaikan.

p/s: Teknik Gembak: Tulis Entri Blog Secara Offline

Anda baru saja membaca artikel yang berkategori dengan judul Teknik Gempak : Tulis Entri Blog Secara Offline . Anda boleh bookmark halaman ini dengan URL http://ingathanafi.blogspot.com/2013/01/teknik-gempak-tulis-entri-blog-secara.html . Terima kasih!
Ditulis oleh: Blogger Hanafi - Monday, 28 January 2013

9 komentar untuk " Teknik Gempak : Tulis Entri Blog Secara Offline "