google-site-verification=r2WOf2yCWiEmv9AcJwoNMlBSVWRM5wLBOSxI04b0JoU Tiada Rusuhan Berlaku Di Betong Sarawak | Portal Informasi

Portal Informasi

Blog Peribadi dan Informasi Rakyat Malaysia

Hosting Percuma

Wajib Baca

Arkib Blog

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Discussion

Pages

Contact Form

Name

Email *

Message *

Pages

Youtube Portal

Loading...
Powered by Blogger.

Jom Follow

Catatan Popular

Tiada Rusuhan Berlaku Di Betong Sarawak

Saya ambil perhatian serius tentang perkara ini.Bukan kerana saya anak Sarawak yang fanatik tetapi sebagai rakyat Malaysia yang amat cintakan keamanan.Khabar angin yang menyatakan berlaku rusuhan adalah tidak benar.

 

Kenyataan dari sumber yang berkreabiliti mesti kita pegang sebagaimana laporan dari Harian Metro.

 

KUCHING: Ketua Polis Daerah Betong DSP Wan Zaizodin Wan Jaafar berkata keadaan dan suasana keselamatan di kawasan Betong adalah terkawal serta normal dan tiada rusuhan berlaku seperti yang disebarkan.

"Saya minta tiada lagi pihak yang cuba menyebar khabar angin kononnya ada rusuhan berlaku. Apa yang berlaku hanya andaian semata-mata," katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.
Dalam kejadian semalam, seorang pekerja warga Indonesia di Ladang Raja Udang, Pusa, kira-kira 300km dari sini, mati ditembak kerana menyerang polis ketika cuba ditenteramkan selepas dia mengamuk dan mencederakan rakannya.

Anggota polis dari Balai Polis Pusa tiba setengah jam selepas menerima laporan, polis cuba mengawal keadaan dan memujuk lelaki berkenaan supaya menyerah diri, bagaimanapun dia bertindak menyerang polis menyebabkan mereka terpaksa melepaskan satu das tembakan mengenai bahagian dadanya.

peace

Image souce :Google

Anda baru saja membaca artikel yang berkategori isu semasa dengan judul Tiada Rusuhan Berlaku Di Betong Sarawak . Anda boleh bookmark halaman ini dengan URL http://ingathanafi.blogspot.com/2013/12/tiada-rusuhan-berlaku-di-betong-sarawak.html . Terima kasih!
Ditulis oleh: Blogger Hanafi - Monday, 16 December 2013